Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 40€ σε Ελλάδα και Κύπρο
Search
Generic filters
Δεν έχετε προσθέσει κάποιο βιβλίο στη λίστα επιθυμιών σας

Αποτελέσματα Ετήσιων Βραβείων Βιβλίου The Cyprus Review (CRABA 2021)

Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που το Βραβείο Peter Loizos στην κατηγορία Κοινωνικές Επιστήμες έχει απονεμηθεί στον συγγραφέα Νίκο Σατσιά για το βιβλίο “Έναυσμα Πρόνοιας – Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στην Κύπρο” των εκδόσεων μας.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Unesco του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις 28 Νοεμβρίου 2022 στις 18.30.

Δείτε πιο κάτω την ανακοίνωση  των αποτελεσμάτων όπως έχει αναρτηθεί στη σελίδα του περιοδικού The Cyprus Review.

Το κορυφαίο κυπρολογικό περιοδικό The Cyprus Review (CR) ανακοινώνει τα αποτελέσματα των Ετήσιων Βραβείων Βιβλίου (CRABA Awards) για βιβλία που δημοσιεύθηκαν το 2021.

A. Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία

Επιστημονική Επιτροπή: Αιμίλιος Σολωμού, Πέτρος Παπαπολυβίου, Μιχάλης Κοντός, Γιώργος Χαραλάμπους και Αναστασία Γιάγκου

Το Βραβείο Stanley Kyriakides απονέμεται στον Κωστή Κοκκινόφτα για το βιβλίο: Κύπρος και 1821 (Κέντρο Μελετών Ιεράς Μονής Κύκκου).

Το Βραβείο Νέου Ερευνητή απονέμεται στην Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου για το βιβλίο: Ο Αντίκτυπος του Ελληνικού Εμφυλίου στην Κύπρο (Ρίζες).

B. Κοινωνικές Επιστήμες

Επιστημονική Επιτροπή: Κωνσταντίνος Φελλάς, Ιωάννα Χατζηκωστή, Σταυρούλλα Σουκαρά, Χριστίνα Χατζησωτηρίου και Μαρία Χατζηαθανασίου.

Το Βραβείο Peter Loizos απονέμεται στον Νίκο Σατσιά για το βιβλίο: Έναυσμα Πρόνοιας – Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στην Κύπρο (Hippasus).

Εύφημος Μνεία απονέμεται στον Κυπριανό Λούη για το βιβλίο: Επιχειρηματικότητα και Οικονομική Στρατηγική στην Κύπρο κατά το πρώτο μισό του 19ου αιώνα: Η περίπτωση του Γεωργάκη Μαρκαντωνίδη (Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών).

Γ. Νομική

Επιστημονική Επιτροπή: Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης, Χρήστος Παπαστυλιανός, Χρίστια Μίτλεττον, Ηλίας Στεφάνου, Στέργιος Μήτας

Το Βραβείο Κωνσταντίνος Αιμιλιανίδης απονέμεται στη Νατάσα Μαυρονικόλα για το βιβλίο: Torture, Inhumanity and Degradation under Article 3 of the ECHR: Absolute Rights and Absolute Wrongs (Hart).

Δ. Βραβείο Συνολικής Προσφοράς

Το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς απονέμεται, κατόπιν απόφασης της Αρχισυντάκτριας Χριστίνας Ιωάννου, μετά από εξέταση των σχετικών εισηγήσεων, στον Κύπρο Χρυσοστομίδη ως αναγνώριση της διαχρονικής συγγραφικής προσφοράς του, ιδιαίτερα στην εξέταση της διεθνούς πτυχής του κυπριακού ζητήματος.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Unesco του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις 28.11.2022 στις 18.30.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Need to create an account?