Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 40€ σε Ελλάδα και Κύπρο
Search
Generic filters
Δεν έχετε προσθέσει κάποιο βιβλίο στη λίστα επιθυμιών σας

Nicosia Book Fest 2022

Οι Εκδόσεις Hippasus βρέθηκαν και φέτος στο Nicosia Book Festival στο Πάρκο της Ακρόπολης το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 με όλες τις παλιές και καινούργιες  τους εκδόσεις.

Το Nicosia Book Fest επέστρεψε για 7η συνεχή χρονιά στις 13-14 και 22-23 Οκτώβριου 2022 στο Πάρκο Ακρόπολης με όλες τις δράσεις, όπως κάθε χρόνο, ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό. Διοργανωτής ήταν το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας ενώ το φεστιβάλ στήριξαν, ανάμεσα σε άλλους, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου ο Δήμος Στροβόλου και το Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Στις 13-14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια και παρουσιάσεις στην αίθουσα Σπηλιές, ενώ στις 22-23 Οκτωβρίου από τις 10:00 π.μ. μέχρι και τις 10:00 μ.μ πραγματοποιήθηκε το σύνολο των δράσεων του διημέρου με την ταυτόχρονη λειτουργία των περιπτέρων των συμμετεχόντων οργανισμών, εκδοτικών οίκων και βιβλιοπωλείων.

Συμμετείχαν πέραν των 50 οργανισμών με περίπτερα – εκδοτικοί οίκοι, βιβλιοπωλεία, ενώσεις συγγραφέων, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες, ξένα πολιτιστικά ιδρύματα και πρεσβείες – παρουσιάστηκαν πέραν των 40 συγγραφέων στις διάφορες σκηνές παρουσιάσεων – λογοτεχνική και παιδική – έγιναν εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενώ στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Συνολικά η συμμετοχή συγγραφέων στο Φεστιβάλ ξεπέρασε τα 150 άτομα.

Στο φετινό Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν πολλές καινοτόμες δράσεις με βασικότερη την καθιέρωση του θεσμού της «Τιμώμενης Χώρας» ένα νέο θεματικό αφιέρωμα στη λογοτεχνία συγκεκριμένης χώρας που θα τιμάται κάθε χρόνο μέσω της ένταξής της στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Για το έτος 2022, έχει επιλεγεί ως τιμώμενη η πορτογαλική λογοτεχνία με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Πορτογάλου Νομπελίστα συγγραφέα, Ζοζε Σαραμάγκου.

Το Nicosia Book Fest έχει διακριθεί με την ευρωπαϊκή αναγνώριση EFFE Label 2022-2023- Europe For Festivals, Festivals for Europe. Η πιστοποίηση EFFE (EFFE Label) αποτελεί την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας, που απονέμεται στα αξιόλογα καλλιτεχνικά φεστιβάλ για την εργασία τους στον τομέα της τέχνης, τη συμμετοχή στην κοινότητα και το άνοιγμα ενός διεθνούς διαλόγου.

Δείτε στιγμιότυπα από το Nicosia Book Fest ΕΔΩ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Need to create an account?