Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 40€ σε Ελλάδα και Κύπρο
Search
Generic filters
Δεν έχετε προσθέσει κάποιο βιβλίο στη λίστα επιθυμιών σας

“Εσπερινές Βιολογίες: τέσσερα θεατρικά έργα” του Κώστα Μαννούρη

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 έγινε η παρουσίαση της νέας έκδοσης των Εκδόσεων Hippasus «Εσπερινές βιολογίες: τέσσερα θεατρικά έργα» του Κώστα Μαννούρη στην «Αποθήκη 79» στην Λάρνακα. 

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας καθηγητής Κωνσταντίνος Φελλάς μίλησε για την ακαδημαϊκή και καλλιτεχνική πορεία του συγγραφέα προτού εστιαστεί στο βιβλίο. Ο ομιλητής ανέλυσε εκτενώς τις βασικές θεματικές συνιστώσες των έργων, καθώς και την υπόγεια δραματουργία του Μαννούρη, ο οποίος καταπιάνεται εις βάθος με μείζονα ζητήματα, όπως ο έρωτας, η ελευθερία, η ελπίδα και ο θάνατος.  

Η εκπαιδευτικός και ηθοποιός Ανθή Αντωνιάδου εμβάθυνε στο περιεχόμενο του βιβλίου, παραθέτοντας θεμελιώδη δομικά στοιχεία του συγγραφικού οικοδομήματος του Μαννούρη, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα το ζήτημα της γλώσσας του που παραμένει λόγια αλλά ταυτόχρονα προσιτή και πλούσια σε συγκινησιακές δονήσεις. Η κυρία Αντωνιάδου προέβηκε σε ενδιαφέρουσες συνδέσεις των χαρακτήρων και των καταστάσεων στα έργα με τις βιολογικές έρευνες του συγγραφέα, δείχνοντας ότι ο τίτλος του βιβλίου δεν ήταν διόλου τυχαίος.  

Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Μαρίνα Βρόντη διάβασε αποσπάσματα από τα τέσσερα θεατρικά έργα που περιλαμβάνονται στον τόμο. 

Την ευθύνη του συντονισμού της όλης εκδήλωσης είχε η εκδότρια Ήρα Αιμιλιανίδου.  

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Need to create an account?