Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 40€ σε Ελλάδα και Κύπρο
Search
Generic filters
Δεν έχετε προσθέσει κάποιο βιβλίο στη λίστα επιθυμιών σας

Εισαγωγή στην Κλασική Ρητορική

Οι Εκδόσεις Hippasus ανακοινώνουν την κυκλοφορία του βιβλίου του Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Νέστορα Κουράκη με τίτλο: Εισαγωγή στην Κλασική Ρητορική.

Από το οπισθόφυλλο:

Το παρόν βιβλίο συνιστά μια πλήρως ολοκληρωμένη πραγματεία επί της κλασικής ρητορικής, η οποία δεν έχω αμφιβολία ότι, αμέσως με την κυκλοφορία του έργου στο ευρύ κοινό και στην επιστημονική κοινότητα, θα καταστεί σημείο αναφοράς για οποιαδήποτε μελλοντική αξιολόγηση του θέματος. Η εισαγωγή στη ρητορική καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία, εφόσον συνδυάζει τις ιστορικές και θεωρητικές πτυχές της κλασικής ρητορικής, με προτάσεις πρακτικής φύσης για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός επιτυχημένου ρητορικού λόγου.

Ένα παρόμοιο πολύπλευρο έργο δεν είναι ευχερές να υλοποιηθεί. Ευτυχώς, ο Νέστωρ Κουράκης ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να το αναλάβει. Διεθνώς αναγνωρισμένος συνάδελφος, πανεπιστημιακός καθηγητής των ποινικών επιστημών, με πολυσχιδή συγγραφική καταξίωση στο πεδίο των κλασικών σπουδών, ένας πραγματικός homo universalis, όπως τον έχω χαρακτηρίσει και με άλλη ευκαιρία, δεν περιορίστηκε στη συγγραφή μιας απλής εισαγωγής, αλλά έγραψε ένα έργο που δίνει νέα πνοή στη συζήτηση του θέματος στην ελληνόφωνη βιβλιογραφία.

Όπως αποδεικνύει ο Κουράκης ο τρόπος επικοινωνίας είναι επίκτητη αρετή. Ακόμα και κορυφαίοι ρήτορες εξασκούσαν και εξασκούν την τέχνη τους συνεχώς. Η ανάπτυξη 20 πρακτικών υποερωτημάτων από τον Κουράκη, ώστε ο αναγνώστης να γνωρίζει τι να προσέχει κατά την ανάπτυξη του προφορικού του λόγου ή του γραπτού του κειμένου, αναλύονται στο βιβλίο κατά τρόπο απλό και κατανοητό, προσφέροντας αυτό που στα αγγλικά ονομάζουμε checklist, μια λίστα ελέγχου προς χρήση του εφαρμοστή της ρητορικής”.

Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης

Κοσμήτορας Νομικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Ιδρυτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας, Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Facebook
Twitter
LinkedIn

Need to create an account?